• Boyard zdolaný

          • Divínsky BOYARD - Vyhrali smeeeeeeeee! 

            Tento rok si víťazstvo v tejto súťaži odnášajú  žiaci z našej školy. Ani horúčava im nezabránila dosiahnuť najlepšie výsledky spomedzi všetkých súťažiacich. Srdečne blahoželáme! 

          • Otváranie EKOUČEBNE

          • Žiaci 4.A triedy sa spolu so svojou triednou p.učiteľkou B. Géciovou zúčastnili na otváraní EKOUČEBNE v mestských sadoch nášho mesta. S p.Krchňákovou sa počas školského roka stretávali a učili sa o opeľovačoch, tvorili herbár liečivých rastlín  a na záver boli pozrieť, ktoré liečivé  byliny kvitnú koncom júna.

          • Predprvácke stretnutie

          • Naši budúci prváci si prišli v sobotu 24. júna pozrieť priestory svojej budúcej školy  a vyskúšať si, ako sa im od septembra bude v školičke pracovať, aj sa zabávať :-

          • MAKSÍK

          • Aj v školskom roku 2022/2023 sa naši žiaci zapojili do celoslovenskej matematickej súťaže MAKSÍK. Koordinátorkou projektu bola Mgr. Mária Kyzeková. Titul NAJMÚDREJŠÍ MAKSÁČIK získalo 8 žiakov: Zina Gondová z 3.C, ktorá získala najväčší počet bodov, Peter Brunčák (3.C), Dáša Kováčová (3.C), Miriam Gregušová (3.A), Katka Kováčová (2.B), Simona Rumpliová (2.B), Samuel Kružliak (2.B), Alžbeta Kubíčeková (4.B). Ostatní žiaci získali diplom MÚDRY MAKSÁČIK. Všetkým srdečne gratulujeme.

          • Beseda so spisovateľkou

          • V mestskej knižnici sa naši štvrtáci zúčastnili besedy so spisovateľkou Gabrielou Futovou, spojenou s autogramiádou a nákupom kníh.

          • Deň remesiel

          • Tento týždeň sa u nás uskutočnil Deň remesiel v rámci ŠKD Slniečko. Deti navštívili rôzne stanovištia ako- Batikovanie, tvorenie z hliny, farbenie kamienkov a tvorenie hracej dosky pre hru Človeče, stavanie hmyzieho hotelu, vyrábanie náramkov a gorálkových zvieratiek.

          • Tvorivé dielne

          • Žiaci 4.A boli v Novohradskej knižnici na tvorivých dielňach. Pracovali s technikou decoupage - servítkovou technikou zdobili kvetináče.  Kým im schla farba a lepidlo, hrali hru " Hádaj, kto som?", počas ktorej sa hravou formou rozvíjali ich schopnosti klásť otázky a opísať literárne postavy.

          • Futbal dievčat

          • 15.6.2023 sa dievčatá zúčastnili futbalového turnaja starších žiačok. Prvý zápas odohrali s prehľadom a zdolali dievčatá zo ZŠ Vajanského vysoko 6:2. Druhý zápas sa nám až tak nevydaril a prehra so ZŠ Štefánika nás posunula na aj tak krásne druhé miesto. Dievčatá sú ešte mladé a veríme tomu, že vo vyšších ročníkoch o nás ešte štadióny budú počuť. Rózka z 5.B, Naty, Gabika, Charlotte zo 6.A, Emma z 8.B, Naty zo 7.B, Ella a Maya zo 6.B a skvelá brankárka Miška z 8.A - ĎAKUJEME!

          • EnglishStar

          • Pred niekoľkými týždňami sa na našej škole uskutočnila medzinárodná súťaž v anglickom jazyku EnglishStar. Netrpezlivo sme čakali na výsledky. Z celkového počtu 59 žiakov, ktorí sa do súťaže zapojili, 6 žiakov dosiahlo úspešnosť 100%, 24 žiakov malo úspešnosť nad 95%,  13 žiakov napísalo test nad 90% a 10 žiakov malo úspešnosť nad 80%, čo je výborný výsledok. Ako škola sme sa v rámci celého Slovenska umiestnili na 13.mieste, s priemernou úspešnosťou 91,92%. Všetci žiaci dostali diplomy a boli odmenení drobným darčekom. Srdečne blahoželáme!

          • Sidov volejbalový turnaj

          • Vďaka štedrej podpore ZSE sme sa dostali medzi vybrané školy, ktoré boli vyhodnotené ako výnimočné, a tak sme sa mohli projektom, Nebuď ako Sid, zahrať si s nami príď, naplno venovať zmysluplnému využívaniu voľného času našich žiakov. V škole nám pribudlo množstvo nových, netradičných, športových pomôcok, ktoré sa žiakom veľmi páčia a dennodenne ich využívajú. Odporové padáky, balančné rebríky, kvalitné volejbalové lopty, prenosné stojany na volejbal a množstvo iného, prispelo k skvalitneniu nielen vyučovacieho procesu, ale aj mimoškolskej aktivity. Záverečného turnaja vo volejbale sa zúčastnilo 33 žiakov, ktorí ukázali, čo sa počas roka naučili. Deviataci si zahrali aj proti svojim učiteľom a víťazstvo im ušlo naozaj len o kúsok. Tešíme sa veľkému záujmu a  nadšeniu pre tento krásny šport. 

          • Prezentácia projektov s ochutnávkou

          • Žiaci a žiačky zo 6.ročníka mali za úlohu pripraviť si projekt s témou „Môj najobľúbenejší recept“. Okrem samotnej prezentácie projektov, nám žiačky Miška Presperínová a Emmka Simanová, pripravili aj sladkú ochutnávku. Ďakujeme:) Už teraz sa tešíme, čím nás prekvapia v ďalšom projekte.

          • Deň detí v našej škole

          • Deň detí sme na našej škole oslávili veľkolepo. Naši žiaci mali možnosť si vyskúšať rôzne stanovištia, ktoré  pripravili žiaci 8. a 7. ročníka, virtuálnu realitu a finančnú gramotnosť si pre nás pripravila Obchodná akadémia Lučenec,  Stredná odborná škola technická Lučenec nám ukázala ako pracovať s 3D tlačiarňou a nasprejovali nám prekrásne grafity pre našu školu, dozvedeli sme sa aj to, ako podať prvú pomoc od študentov Strednej zdravotníckej školy Lučenec, tanečným číslom otvorila MDD  a pripravila si rôzne a zaujímavé hry Stredná odborná škola pedagogická, krásne fotografie nám zhotovilo Gymnázium Fiľakovo, ktoré nás aj naučilo a ukázalo ako robiť profesionálne fotky, dievčatá ale aj chlapci si mohli dať namaľovať na tvár alebo si dať učesať vlasy a vychutnať si nádherné predstavenie kynológie od žiakov Strednej odbornej školy hotelových služieb a dopravy v Lučenci. Všetkým týmto školám veľmi pekne ďakujeme a dúfame, že sa vidíme aj budúci rok. Do programu MDD boli zaradené stolnotenisový a futbalový turnaj. Ďakujeme našim šiestakom, ktorí organizovali tieto turnaje.

            V stolnotenisovom turnaji sa umiestnili títo žiaci:

            Prvý stupeň:

            1.miesto – Dominik Drugda 3.A

            2.miesto- Alžbeta Kubíčeková 4.B

            3.miesto –  Dávid Považanec 3.C

            Druhý stupeň:

            1.miesto- Ema Pračková 5.B

            2.miesto – Adam Remenár 8.B

            3.miesto – Matúš Harasti 7.B

            Vo futbalovom turnaji sa umiestnili nasledovní žiaci:

            1.miesto- 9.A/9.B

            2.miesto- 8.B

            3.miesto – 6.A/6.B/6.C

             

            Ďakujeme aj hasičom z DHZ Lučenec, ktorí nás ohúrili zaujímavou prednáškou a ohňovou show, taktiež nás zabavili penovou párty.

            Súčasťou programu bola aj tombola, žiaci ako štartovné dostali jeden lístok tomboly, pero a kľúčenku. Do tomboly sme sponzorsky dostali 44 cien. Ďakujeme obciam Veľké Dravce, Kalonda, České Brezovo, Tuhár, Halič, Vidiná, KIA AUTOKOMPLEX Lučenec, ale aj rodičom, ktorí darovali ceny sponzorsky do tomboly.

            Od pani riaditeľky Andrey Novodomskej sme dostali nanuky, ktoré nám sponzorsky vybavila. Ďakujeme za milé prekvapenie. 

            Verím,že sa všetkým deťom náš program páčil a tešíme sa na ďalší rok.

            Detský parlament, Martin Vrabec

          • Origami na hodine slovenského jazyka

          • Na hodine slovenského jazyka sme čítali text o dievčatku Sadako z Japonska, ktoré ako dvojročné prežilo výbuch atómovej bomby. Ochorela na leukémiu a verila, že keď sa jej podarí vyrobiť a poskladať 1000 žeriavov origami, vylieči sa. Aj keď svoj boj s chorobou nakoniec prehrala, žeriavy ľudia skladajú a nosia dodnes. Aj my sme na hodine vzdali úctu Sadako a podporili skladaním žeriavov myšlienku vytrvalosti. 

          • Beseda v knižnici

          • Žiaci 5.A sa v Novohradskej knižnici zúčastnili zaujímavej besedy s autorkou povestí Renátou Matúškovou.

          • Deti deťom vo Vidinej 

          • Naši prváci sa vybrali na malý výlet do obce Vidiná. Na veľkom javisku si navzájom s detičkami z materskej školy predviedli krásne vystúpenia. Pozreli si aj zaujímavé divadlo o čarodejníkoch a do sýtosti sa vybehali.

          • Strelecké úspechy

          • Žiaci našej školy, ktorí navštevujú strelecký krúžok, sa počas školského roka zúčastnili viacerých súťaží, ktoré sa uskutočnili v Banskobystrickom kraji. Na Majstrovstvách okresu v streľbe zo vzduchovky si naši žiaci vystrieľali krásne umiestnenia: 2. miesto Samuel Juhaniak (8.A) a Michaela Melicherová (8.A) , 3. miesto Roman Kristín (8.B). Na krajské kolo v Brezne postúpilo z 1. miesta družstvo starších žiakov: Melicherová, Valach a Juhaniak (8.A).