• McDonald´s

          • Firma McDonald´s v spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom, zorganizovala jubilejný, 25. ročník futbalového turnaja chlapcov a dievčat 3. a 4. ročníkov ZŠ okresu Lučenec. Naša škola bola 30.4.2024 pri tom. V 2 skupinách po štyri tímy sa stretli v súboji každý s každým.Naša škola postúpila z 2. miesta do semifinále.Výsledky v skupine :ZŠH7 - SZŠ Oskar - 2:2,ZŠH7 - CZŠ - 5:0,ZŠH7 - ZŠ MRŠ - 1:2. V semifinále sme začali veľmi dobre, rýchlo sme vyhrávali nad budúcim víťazom turnaja DSA 2:0 . Zbytočnými chybami súper vyrovnal a tesne pred koncom sme si strelili vlastný, nešťastný gól na 2:3 .Chlapci a dievčatá zozbierali posledné sily a pohodovo vyhrali nad rovesníkmi zo ZŠLN v zápase o konečné 3. miesto - 4:2. Najlepší strelec: Jakub Mráz : 8 gólov, najlepší hráč družstva v obrane i útoku : Sebastián Ivan : 4 góly,Jediný tretiak : Matej Fízeľ - 1 gól, vlastné góly v turnaji : 2 !!! Skvelý výkon podali i : Matúš Balog, David Považanec, Lilien Hrančová, Tobias Korpa, Mia Bencze, Peter Kováč, v bráne Adam Machava a Filip Tušim.

          • Pytagoriáda 3. – 4.ročník

          • V okresnom kole matematickej súťaže nás v tretiackej kategórii úspešne reprezentoval aj druhák Alex, ktorý sa z 37 žiakov umiestnil na 4.mieste a tretiak Lukas na 6.mieste. Svoju šikovnosť a matematické myslenie ukázali aj štvrtáci. V ich kategórii sa zúčastnilo 35 žiakov. Z 11 úspešných riešiteľov bolo až 7 štvrtákov z našej školy. Všetkým ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy.

             

            Úspešní riešitelia okresného kola :

             Kategória P3:

            Alex Kučera  ( 2. B ) – 4.miesto

             Lukas Stankovič – 6.miesto

            Kategória P4 :

             Sebastián Ivan – 3.miesto

             David Považanec  - 4.- 5.miesto

             Richard Janáč  - 4.- 5.miesto  

             Zina Gondová   - 7. - 11.miesto

             Naďa Csabová  - 7. - 11.miesto

             Peter Brunčák - 7. - 11.miesto

             Daša Kováčová - 7. - 11.miesto

          • Prevencia šikany

          • Našich štvrtákov navštívil v rámci aktivít zameraných na prevenciu šikanovania a násilia pracovník PZ v Lučenci kpt. Mgr. Pavel Látka.

          • Zem vo vesmíre

          • Žiaci prvého ročníka sa v Novohradskej knižnici zúčastnili besedy pod názvom Zem vo vesmíre. Hvezdári z Rimavskej Soboty deťom umožnili pozorovať Slnko cez hvezdárske ďalekohľady.

          • Šiestaci spoznali svet kníh

          • Žiaci 6. A triedy mali v piatok nezvyčajnú príležitosť navštíviť kníhkupectvo Martinus v Lučenci. Cieľom bolo poukázať na to, aký význam majú knihy v ich každodennom živote a vypočuť si prednášku o fungovaní kníhkupectva. Deti sa zapojili do aktivít, ktoré súvisia s úlohou brigádnikov a mohli si oddýchnuť spolu so svojou obľúbenou knihou v čitateľskom kútiku. Všetkým sa to veľmi páčilo a tešia sa na ďalšie podobné zážitky. 

          • Erasmus+ v Budapešti

          • 21.4.2024

            Náš milý šofér Miki nás priviezol do Budapešti, kde na nás čakalo naše ubytovanie. Skromné ale príjemné. Popoludní sme sa vybrali na našu prvú prechádzku z našej Bilbó ulice smerom k Margitinmu mostu. Pri Dunaji ozaj fúkalo, ale výhľad na parlament bol nezabudnuteľný.

             

            22.4.2024

            V pondelok ráno sme sa plní očakávaní vybrali do školy. Prvé dojmy boli zmiešané. Náš lektor, native speaker Gabe, nás sprevádzal témou UNESCO. Prišlo k našim prvým ustráchaným slovám a vetám v angličtine. Postupne z nás strach z neznámeho opadal a začali sme sa baviť s našimi maďarskými kamarátmi. Popoludní sme sa šli pozrieť do ZOO. Znie to jednoducho, ale dostať sa tam nie je jednoduché. Museli sme si naštudovať mestské spoje a spolu s google mapami sme hľadali vchod do najstaršej stanice metra v Budapešti - Oktogon. Večer sme boli šťastní, že sme nastúpili do správneho metra a dostali sa naspäť do nášho ubytovania. 

             

            23.4.2024

            Utorok už šlo všetko ľahšie. Už vieme, ako máme cestovať, že M1 a M2 nie je to isté a že Budapešť je nádherné historické mesto. Doobedu v škole bolo super, pracovali sme v skupinách a vytvárali svoje reklamy na miesto, ktoré by mal navštíviť turista v našej krajine. Popoludní na nás čakal opäť krásny program. Plavba loďou po Dunaji bola nezabudnuteľná. Dozvedeli sme sa o histórii tohto nádherného mesta, o ktorej sme si mohli vypočuť zo slúchadiel, dokonca v niekoľkých svetových jazykoch. Po skoro hodinovej platbe sme sa ocitli v Múzeu ilúzií, kde sa naše fotoaparáty nezastavili. Bola to zábava. Sme veselá slovenská partička blúdiaca budapeštianskymi ulicami. 

             

            24.4.2024

            Streda býva najťažším dňom. Dolieha na nás únava. Ráno bolo pochmúrne, dážď neprispieval k dobrej nálade, ale my sme sa nevzdávali. V škole nás čakala neľahká úloha - rozprávať o našom projekte pred všetkými! Atmosféra bola dusná, ale my sme prekonali strach a speakovali sme ako králi. Pooobede stále pršalo a fúkalo. Pre nás to už ale problém nie je, pretože 11- kou autobusom a M1 metrom sa dostaneme vždy na našu obľúbenú ulicu - Váci utca. Síce nemáme toľko peňazí, aby sme si tam vedeli nakúpiť, ale je nádhernááááá. Vincent van Gogh a jeho múzeum. Nič pre neznalca umenia. Ale šli sme - umenie je potrebné. Wau! Ináč sa nedá popísať tento zážitok. Projekcie, tulibagy a hudba a la Vivaldi a spol. - zážitok. 

          • Gold florbal chlapci

          • ZŠ Farská lúka vo Fiľakove hostila 18.4.2024 okresné kolo súťaže chlapcov 2. stupňa vo florbale. Prihlásilo sa 10 družtiev, po 5 v 2 skupinách.V základnej skupine sme hrali 4 zápasy. Vďaka výbornej strele Andreja Kenického, skvelému útoku i obrany Daniela Lazoka a bojovnosti Jakuba Ožvoldíka a Matúša Kubíčeka, dokázal náš tím 3x vyhrať a len raz prehrať. Prebojovali sme sa teda do semifinále.Výsledky v skupine: ZŠH7 - ZŠ Školská Fiľakovo - 5:0, ZŠH7 - ZŠ MRŠ - 2:4, ZŠH7 - ZŠ Halič - 4.0, ZŠH7 - ZŠI - 6:2. Semifinále: ZŠH7 - ZŠ Vajanského / víťaz turnaja / - 0:0Po samostatných nájazdoch sme prehrali 1:2 a museli sme na finále zabudnúť.V zápase o konečné 3. miesto sme z posledných síl vybojovali s domácou ZŠ Farská lúka, Fiľakovo,krásny úspech a vyhrali sme 1:0 .

          • PYTAGORIÁDA 5. – 8.ročník

          • Po školskom kole, ktoré sa konalo v decembri 2023, sa 9. a 10. apríla 2024 uskutočnilo okresné kolo Pytagoriády, na ktorom sa zúčastnili najlepší a najšikovnejší matematici z našej školy. Medzi úspešných riešiteľov na okresnom kole sa dopočítali títo žiaci:

            Kategória P5: 3. miesto Kotek D., 5.-6. miesto Hanesová P., 7. miesto Širgelová Z. 

            Kategória P6: 5.- 7.miesto Kurčík D., 9. miesto Pračková E.

            Kategória P7: 2.miesto Šupina M., 3.-4.miesto Kenický A. a Bogárová A. s postupom do ďalšieho kola

            Kategória P8: 4.miesto Vrabec M. s postupom do ďalšieho kola, 5. miesto Markovič A. 

             

            Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a postupujúcim prajeme v ďalšom kole sviežu myseľ a veľa matematického šťastia. 

             

          • 4.A Novohradská knižnica

          • V rámci aktivity "Apríl - mesiac lesov a vtáctva" sme si čítali knižky o vtákoch, zvieratkách, lesoch a rôznych zaujímavostiach z prírody. Na záver aktivity sme porozprávali, čo sme sa z kníh dozvedeli a zodpovedali sme na otázky, ktoré sa nás pani knihovníčky pýtali.

          • Ôsmaci sa nevracali na autách

          • Zaujímavú exkurziu vo Volkswagene v Bratislave absolvovali ôsmaci. Cesta do Volkswagenu v Bratislave trvala na minútu presne 4. hodiny. Po prísnej kontrole pri vstupe do závodu nám premietli krátky film o histórii výroby. V spoločnosti sprievodkýň sme navštívili 2 výrobné haly s odborným výkladom. Pôvodný plán bol  vrátiť sa domov na autách ale prekazila nám to smutná správa. Každé už má svojho potenciálneho majiteľa. Preto po návšteve nákupného centra sme znovu nasadli do autobusu, a so spevom sa vrátili do Lučenca.  

             

          • Deň narcisov

          • Symbol dňa bol žltý narcis, ktorý svietil na každom z nás. Príspevkom do zbierky proti rakovine sme spolu pomohli ľuďom, ktorí to najviac potrebujú. Ďakujeme.

          • Vybíjaná

          • Z predkola vo vybíjanej sme si okrem skúseností priniesli aj diplom za 2. miesto a postup do okresného kola. Na okresnom kole sa nám podarilo nakoniec vybojovať 4. miesto. Úroveň okresného kola bola veľmi vysoká a niekoľko zásov sme prehrali len o jeden alebo dva body. 

          • Exkurzia vo hvezdárni

          • Naši štvrtáci navštívili Krajskú hvezdáreň a planetárium M. Hella v Žiari nad Hronom. Vo Hviezdnej sále si v pohodlných kreslách pozreli prezentácie astronomických úkazov na umelej oblohe planetária. V ďalšej sále im lektor rozšíril poznatky z astronómie a odpovedal na zvedavé otázky. Nakoniec mali možnosť pozorovať Slnko a dennú oblohu pomocou astronomickej techniky.

          • Výchovný koncert

          • Naši prváci a druháci sa boli v utorok 16.apríla pozrieť v ZUŠ na koncert, v ktorom si pozreli vystúpenie žiakov zo ZUŠ ...

          • Logická olympiáda

          • Žiaci našej školy si lámali hlavy nad logickými úlohami. Tento rok zvíťazili samé dievčatá. Víťazkám gratulujeme a držíme palce na celoslovenskom kole v Prešove.

          • Okresné kolo vo florbale dievčat

          • Super florbal pohár ZŠ Farská lúka, 11.4.2024, privítala dievčatá z 8 ZŠ okresu Lučenec. V dvoch skupinách si zahrali družstvá systémom každý s každým. Naše 2 krát zvíťazili, raz nešťastne prehrali o gól s budúcim víťazom turnaja. V semifinále sme nestačili na fiľakovské dievčatá a v zápase o 3. miesto nám chýbalo viac šťastia, umiestnili sme sa teda na konečnom, 4. mieste.Veľmi pekne ďakujeme dievčatám za bojovnosť do poslednej sekundy a prajeme im v budúcnosti veľa športových úspechov !

            Výsledky zápasov :

            ZŠH7 - ZŠ L.Novomeského - 4:0

            ZŠH7 - ZŠ Farská lúka - 0:1 / Gól v poslednej minúte !!!

            ZŠH7 - ZŠ Koháryho - 6:0

            Semifinále ZŠH7 - ZŠ Školská Fiľakovo - 0:3

            Zápas o 3. miesto ZŠH7 - ZŠ MRŠ - 0:2

            Najlepšími hráčkami družstva sa stali : Rozália a Gabriela Lazokové v útoku, Natália Vinarčíková, Sophia Leicherová a Sofia Charlotte Masaryková v obrane. K výsledku pomohli aj : Ema Dadová / Skvele vychytala 4 zápasy ako náhradná brankárka..., ešte raz jej ďakujem ! /, Barbora Karasová, Emma Pračková i Veronika Tóthová / 1 zápas v bráne a niekoľko minút v útoku /.